Legende despre zane ursitoare

zane ursitoareIn multe legende aceste zane ursitoare, sunt infatisate ca fiind fapturi feminine, trei la numar. Se spune ca acestea veneau la capataiul copilului nou nascut in primele zile, imediat dupa nasterea acestuia pe a-i ursi soarta. Din cele mai vechi timpuri se acorda o mare importanta acestui moment, deoarece inainte de a-si face aparitia, acestea nu trebuiau sub nici o forma maniate, nu doreau sa fie vazute de nimeni, si toti credeau ca de acestea depinde soarta si cursul vieti noului nascut. Datorita acestui lucru parinti copilului incercau prin diferite metode sa le imbuneze pe acestea,  pentru a ursi copilui o soarta buna si lipsita de griji.

Pentru a le imbuna,  acestia pregateau cu mare grija fiecare detaliu . Zanele ursitoare erau asteptate cu daruri foarte multe, si in momentul aparitie acestora nimeni nu era prezent in camera copilui.

Cele trezi zane ursitoare erau cunoscute si denumite astfel:

Torcatoarea – era cea care torcea firul vieti noului nascut, fiind asistata in acest timp de cele doua ursitoare

Depanatoarea- aceasta era cea care deapana firul tors de Torcatoare

Curmatoarea- era cea care taia firul vieti

Uneori cea de-a treia ursitoare, Curmatoarea era confundata cu Zana Morti, insa nu era asa, deoarece Curmatoarea doar fixa  limita vieti. Legendele spun ca Curmatoarea lua Ghemul Vieti si il ascundea intr-o pestera in munti, loc in care numai Soarta avea acces. Se spune ca aceste zane ursitoare nu trebuiau numite de nimeni pe numele lor Sfant. Grecii le numeau ” moirele ”: Atropa, Clotho, Lachesis, iar romanii le numeau Nona, Decuma, Morta.

In zilele noastre aceste zane ursitoare vin cu drag la toate petrecerile de botez ale bebelusilor, si sunt cat se poate de reale, deaorece pot fi auzite, vazute si fotografiate.

Acestea sunt reprezentate de trei actrite foarte talentate, care fac un spectacol unic pentru bebelus, care ii va inveseli cu siguranta  pe cei prezenti la petrecerea de botez. Cele trei zane ursitoare vor crea un spectacol foarte frumos si deosebit care va cinsti nasterea copilui asa cum se cuvine. Urarile acestor zane ursitoare moderne sunt special create in  versuri pentru fiecare bebelus in parte, si vor ursi acestuia mult noroc, fericire si impliniri in viata. Zanele ursitoare vor veni imbarcate cu rochi de printese foarte frumoase,  tesute cu fir de aur, si vor face un spectacol de neuitat de care cu siguranta parinti si cei prezenti la eveniment vor fi foarte incantati. Astfel daca doriti petreceri unice de neuitat,  invitati aceste zine urstoare, deoarece puteti crea o petrecere de basm in  care copilul va fi eroul principal.

Leave a comment