Stiti ce este o ursitoare botez?

Probabil multe persoane se intreaba ce reprezinta aceste ursitoare botez, de aceea in cele ce urmeaza o sa vorbim despre acest subiect, si despre seminificatia ursitoarelor pentru botez. Aceste ursitoare botez apartin unor traditii si obiceiuri stravechi. Aceste traditii de bazeaza pe doua caracteristici,una dintre ele este reprezentata de existenta unei semidivinitati, care ajuta de cele mai multe ori oameni atunci cand au nevoie, iar a doua caracteristica se bazeaza pe existenta unor povestiri si legende care sunt o dovada ca aceste ursitoare de botez  au existat. Cum bine stiti, peste tot in lume sunt legende, care  aduc aminte de de fapte ale unor eroi. Astfel exista si legende cu aceste ursitoare de botez care aveau menirea de a hotara soarta oamenilor.

Despre aceste ursitoare pentru botez se mai poate adauga, ca sunt personaje de poveste, foarte indragite de copii, deoarece acestea sunt recunoscute ca ocrotesc copii si ii apara peste tot de cele rele.  In zilele noastre aceste ursitoare de botez sunt reprezentate de actrite talentate, iar parinti si nasii, le invita pentru a-i feri pe cei mici de blesteme, si alte elemente negative, pe toata perioada vieti.

Aceste traditii si obiceiuri sunt prezente inca de la popoarele stravechi, insa fiecare popor avea propria legenda, numai numarul acestora era la fel, trei ursitoare. La noi aceste ursitoare pentru botez erau considerate veghetoare ale nasteri. Legendele spun  ca acestea erau trei surori fecioare, nemuritoare, zane ale destinului pe jumatate sfinte. Se credea ca aceste aveau puterea de a hotara soarta nou nascutului, inca din primele zile ale existentei. Astfel, cum se nastea un copil acestea erau prezente pentru a-i ursi acestuia soarta buna, noroc in viata, si multe impliniri. Atunci cand isi faceau aparitia acestea nu puteau fi vazute sau auzite, insa trebuiau asteptate cu anumite daruri pentru a ursi copilului o soarta buna.

Aceste ursitoare botez mai erau numite prin traditie si inlocuitoare de mame. Cum precizam mai sus acestea trebuiau asteptate cu diferite daruri, insa vechile povestii spun ca aceste daruri cu care erau asteptate erau diferite si in functie de zona. In vremurile noastre aceste zane, sunt ursitoarele de botez, care pot fi invitate la orice eveniment, pentru a anima atmosfera, si pentru a face parinti superstitiosi sa aiba linistea ca nu se va intampla nimic rau copilului. Daca doriti si dumneavoastra sa aveti parte de momente memorabile la petrecerea de botez a copilului dumneavoastra, invitati aceste ursitoare botez si nu veti fi dezamagiti.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s